måndag 26 november 2012

Deadlift Dynamite

Produktive Pavels senaste alster, tillsammans med Andy Bolton, är Deadlift Dynamite, Än så länge endast som ebok. Som namnet antyder är det en bok om marklyft men det är inte hela sanningen.




Boken är uppdelad i två huvuddelar, går igenom delarna kort.

Första delen är inriktad på HUR. Hur man marklyfter, hur man bänkpressar samt hur man knäböjer. Respektive övning ges en ordentlig genomgång. Runt varje övning ges tekniktips, strechtips och varianter. Som RKC möter man många bekanta saker. Klassiker som face the Wall squat och vikten av hip hinge poängteras.

Första delen avslutas med ett avsnitt kring träningsplanering. Då detta är en bok om styrkelyft så är planeringen fokuserad på det och syftar till att lyfta så mycket det bara går.

Del två handlar om vad man ska göra för att öka sin total. Den inleds med en genomgång av hur just Andy Bolton marklyfter och hur han tänker. Sen följer assistansövningar för att bli starkare och här introduceras saker som towel swings och power swings likväl som leg curl övningar i dragmadkiner. Hardstyle breathing dyker också upp.

Boken är väldigt omfattande. Första delen samt avsnittet om Boltons marklyft och de tips han ger tycket jag är bäst. Alla borde kunna hitta nya saker i boken oavsett vilken nivå man befinner sig på. I egenskap av hobbylyftare rekommenderar jag den starkt. Helt klart en av de bästa Dragondoor-släppen på länge.




Power and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar