söndag 8 april 2012

Lite nya böcker

Nördig som man är så brukar det bli ett och annat bokinköp trots att man egentligen vet att det inte är nödvändigt. De två senaste inköpen är The Martial Arts Kettlebell Connection av John Spezzano och Kettlebell Rx av Jeff Martone. Nedan följer korta beskrivningar av respektive bok.

John Spezzano var ass. instr. när jag genomförde RKC i Danmark 2010. En mycket sympatisk och kunnig amerikan med gedigen bakgrund inom kampsport, ni finner hans blogg på följande länk.
Boken är utgiven på Black Belt Books och mycket påkostad, tjockt glansigt papper och enbart färgtryck.
Innehållsmässigt så är det hardstyle som gäller, yeah! Mycket bra teknikgenomgångar av de grundläggande övningarna samt en del övningar som man inte finner i t.ex. ETK, exempelvis squat clean. Alla tekniker visas mycket utförligt i bild med tillhörande texter och i vissa fall så tycker jag att det är bättre beskrivet än i ETK.
Som namnet antyder finns hela tiden en koppling till kampsport i alla övningar. I vissa fall bra och i andra fall lite mer krystade men inte helt orelevanta.  Boken avslutas med ett antal olika träningsprogram som är utmärkta som komplement till program minimum.
Boken är helt klart köpvärd som första kettlebellbok om man av någon anledning inte vill köpa Pavels Enter the Kettlebell. Sen är ju frågan varför man inte skulle vilja det.

Den andra boken är skriven av ex RKC Jeff Martone som var en av de första jag kollade på när jag började träna. Även denna bok är väldigt påkostad och innehåller mängder med bilder tryckta på lyxigt papper.
Innehållsmässigt så börjar Jeff Martone med genomgång av grundövningar, som kompletteras med cues på ett bra sätt, och fortsätter mot mer avancerade saker. Herr Martone som är SME Kettlebells hos Crossfit ägnar sig numera åt GS, nyligen Master of Sports i LCCJ, och sista delen av boken ägnas åt detta.
Boken innehåller självklart ett kapitel kring Jeff Martones klassiska H2H drills!
Jag har ingen som helst insyn i det RKC som organisation och vet inte varför Jeff Martone valde att gå vidare men konstaterar att både Pavel och Dragondoor nämns i boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar